Våra C-ponnyer


Daim

f. -00  Okänd härstamning 134 cm

Daim har tidigare tävlat i hoppning upp till LA. Han är mångas favorit och är en väldigt söt liten herre som tycker det mesta är roligt. Han är snäll i stallet men kan vara lite kittlig. Med de mest orutinerade ryttarna är han jättesnäll och ganska långsam, men han kan också bli pigg och lite stark, särskilt i hoppningen som han älskar. Daim har varit med i våra allsvenska hopplag och är en klippa i Ponnycupen.


Duke

(Auburn Duke II)

f. -09 Imp Irland 137 cm

Duke är en pigg ponny med mycket utstrålning. Han är snäll i stallet och tycker att det mesta är roligt, särskilt att hoppa! Han har tävlat både i ponnycupen och lokalt på hemmaplan och bortaplan.


Ginger

(Liljegårdens Ginger)

f. -10 Connemara 140 cm

Ginger köptes till ridskolan hösten 2017 efter att ha provat på att jobba på ridläger och vanliga lektioner. Hon är en social och nyfiken ponny som är snäll i stallet, rör sig bra och är duktig på att hoppa. Ginger har gått med i vårt div 3-lag i hoppning med mycket fina resultat och även placerat sig i lektionsmästerskapet i hoppning. Hon kan vara lite bekväm och envis vid ridningen men går jättefint med de ryttare som får henne att gå framåt!


Humle

f. -02 Welshponny 135 cm

Humle kom till ridskolan senvåren -21 från en familj i närheten som hade svårt med beten då han tidigare haft fång.

Han är en welshponny som tidigare i sitt liv gått på en mindre ridskola i Skåne. Han kom snabbt in i jobbet igen och fungerar väldigt bra med de mindre. Humle är också en duktig hopponny. I dressyren jobbar han på i rätt form med mycket utstrålning. Vi hoppas vi får ha honom i många år framöver.


Jimmy

(Apaloosa Lad)

f. -12 Irländsk import 136 cm

Jimmy är en ponny med glimten i ögat. Han har lätt för att lära sig nya saker och är snäll i stallet. Han kan vara lite busig och envis ibland men har utvecklats mycket sedan han kom till oss under våren 2017. Han är en orädd ponny som hoppar bra och älskar att tävla, med ett flertal placeringar på lokal nivå. 

Jimmy är för tillfället utlånad.


Moya

(Moy Cob)

f. -02 Imp Irland 137 cm

Moya kom till oss i början av 2020 och är en pigg men snäll tjej som tycker att det mesta är roligt. Hon är social, positiv och trevlig i alla hantering. Hon är supersnäll med nybörjare och har lärt många att ta sina första språng i hoppningen. Med de äldre eleverna har hon tävlat upp till LC i hoppning och plockat på sig många rosetter. 


Misty

(Caherddowney Mistress)

f. -12 Okänd härstamning 133 cm

En pigg och känslig dam som fortfarande går med de lite vanare elever då hon kan bli pigg i galoppen. Hoppar med fin teknik och har tävlat upp till LC med våra elever, hon har även varit med i vårt div 3 lag. Hon har lätt för sig i dressyren och rör sig trevligt. 


Solero

f. -09 Korsningsponny 140 cm

Solero är en väldigt söt och social ponny som hoppar väldigt bra och går fint i dressyren. Han har tävlat lokalt i både hoppning och dressyr och är en positiv ponny som tycker att det mesta är kul. Han har tävlat upp till LC med våra elever och har även varit med i div 3 och 2 i hoppning.  Ibland blir han extra glad och då kan han vara lite busig.