Vi som arbetar på Roo Gård Ridskola är…

Cajsa Fornander, Ridskolechef och instruktör

Jag är 40+ och bor i Vallentuna med min man Robin och mina döttrar Ebba och Alva. Jag har en häst som heter Amiata CML och är född -14. Jag har tävlat upp till svår klass i dressyr och 1.20 hoppning, men numera nöjer jag mig med att tävla på dressyrbanan.  Jag arbetade på Roo Gård mellan 2010 och 2020 och är nu tillbaka i ny roll som ridskolechef, vilket känns väldigt spännande.

Jag är en riktig ridskoletjej som vuxit upp på Hagaby Ridskola i Kumla. Jag är utbildad ridlärare level 3, C-tränare i dressyr samt legitimerad gymnasielärare i engelska, historia och hästkunskap. Jag har många års erfarenhet av undervisning både på ridskola och gymnasiet, nu senast på Realgymnasiet där jag främst undervisat i hästkunskap och ridning. Jag har ett antal privatelever på olika nivåer i både hoppning och dressyr, varav många har ridit på Roo en gång i tiden. Jag driver även ett företag där jag tillverkar chokladpraliner, så när jag inte står i ridhus är jag ofta i mitt pralinkök. Att jobba med hästar och choklad, kan det bli bättre?

Instruktörer

Lena Andersson

Har varit med starten av ridskolan –96. Lena har sysslat med hästar och ridskola i drygt 20 år på heltid. Har en fritidsledarutbildning i bakgrunden och har arbetat som fritidsledare, fritidsgårdsföreståndre och fältassistent lika länge som med hästarna. Har gått distansutbildningen i Hästkunskap på Strömsholm. Har det övergripande ansvaret samt lektioner på söndagar. Lena är även B-domare i hoppning samt stildomare.

Katarina Jakobsson

Katta är mamma till två ridande tjejer. Jobbar idag heltid med annat än hästar, förutom att hon har 5-6 lektioner i veckan. Har genomgått VULK, svenska ridsports-förbundets barnledarutbildning samt pedagogik och ledarskap på Strömsholm -08. Har också gått tre terminer på Barn och Fritidsprogrammet. Har sysslat med hästar på fritiden i hela sitt liv och idag finns en c-ponny samt två hästar i familjen.

Sara Klein

29 år gammal, bor i Bergshamra tillsammans med sambon Camilla, sonen Leon, våra katter och en hund. Började rida på Roo som sjuåring och är efter det mer eller mindre uppväxt på ridskolan. 

Som ponnyryttare tävlade jag främst i hoppning och har tillsammans med ridskoleponnyn Bruno startat upp till LB. När jag började rida storhäst fick jag äran att träna och tävla Cajsas förra häst Duran, och tillsammans startade vi dressyr upp till mvsb:5 och 1.05 i hoppning. Är utbildad ungdomsledare, barnskötare, ridledare samt har läst en 2-årig universitetsutbildning med inriktning psykisk ohälsa – särskilt komplicerad problematik.