Vi som arbetar på Roo Gård Ridskola är…

Lena Andersson, Ridskolechef och instruktör

Har varit med starten av ridskolan –96. Lena har sysslat med hästar och ridskola i drygt 20 år på heltid. Har en fritidsledarutbildning i bakgrunden och har arbetat som fritidsledare, fritidsgårdsföreståndre och fältassistent lika länge som med hästarna. Har gått distansutbildningen i Hästkunskap på Strömsholm. Har det övergripande ansvaret samt lektioner på söndagar. Lena är även B-domare i hoppning samt stildomare.

Instruktörer

Katarina Jakobsson

Katta är mamma till två ridande tjejer. Jobbar idag heltid med annat än hästar, förutom att hon har 5-6 lektioner i veckan. Har genomgått VULK, svenska ridsports-förbundets barnledarutbildning samt pedagogik och ledarskap på Strömsholm -08. Har också gått tre terminer på Barn och Fritidsprogrammet. Har sysslat med hästar på fritiden i hela sitt liv och idag finns en c-ponny samt två hästar i familjen.

Runa Matsson

Runa bor i Uppsala med sin hund Terra. Hon har utbildat sig till ridledare och är diplomerad unghästutbildare efter att studerat på Flyinge kungsgård. Hon har därefter jobbat med att utbilda och träna hingstar på PS Flyinge och partners. För att sedan gå vidare till att arbeta som beridare på hoppstall Tyskland. Runa jobbar som instruktör och utbildar ridskolans hästar. Runa är lagledare och coach för våra elever som tävlar både hemma och på bortaplan.