Våra D-ponnyer

Bruno

(Büters Fardoe)

f. -04 Hol. New Forest  148 cm

”Bruno” är en pigg och sprallig ponny som alltid är vaken och framåt. Han kan vara ganska busig men är duktig i dressyr, rör sig trevligt och har lätt för att gå i form. Bruno älskar att hoppa, har tävlat tom LB och har bland annat varit placerad i lektionsponnymästerskapen och gått i våra allsvenska lag. Han har även tävlat i vårt dressyrlag och placerat sig i lokal dressyr. Han är snäll och social och gillar att få mycket uppmärksamhet.


Cherie

f. -06 Korsningsponny 146 cm

Cherie har tidigare varit privatponny och tävlat lite grann. Hon är snäll och trevlig att hantera. Välriden i dressyren och hoppar gärna, ibland lite stort. Kan bli stark i ridningen och vill ha en ryttare som rider med sitsen och har en stadig hand.


Gullan

(Buncrana girl)

f. -13 Imp Irland  144 cm

Gullan köptes till ridskolan i december -21 och har stått i karantän några veckor. Mysig att hantera, väldigt social. Grundutbildad på Irland men en del att jobba på. Planen är att hon ska vara klar till sommarens ridläger.

Kommer fram till dess succesivt gå in på lektionerna med våra duktigare elever.


Lady

(Newbridge Lady)

f. -09 okänd härkomst 144 cm

Lady kommer från Irland och var inte så mycket utbildad när hon kom till oss hösten 2014. Till en början hade hon ganska mycket hyss för sig, men efter en tids skada och vila mognade hon och fungerar nu jättebra. Lady är ambitiös och hoppglad med lagom mycket energi och har tävlat lokalt i hoppning med goda resultat. Lady är snäll i stallet och lätt att sitta på.

Lady är för tillfället utlånad.

Bild: Elvira Holmström

Manolito

f. -03 okänd härkomst 144 cm

Manolito bodde tidigare på Skånsta som privatponny och kom till oss i slutet av maj 2016. Han är en pigg men snäll ponny som tycker det är roligt att hoppa, både på banan och i terrängen. Han är pigg och glad och har tävlats lokalt i hoppning med goda resultat.

Manolito är för tillfället utlånad.


Melissa

(Melissa Bhan)

f. -11 New Forest 145 cm

Melissa är en ambitiös och arbetsvillig ponny som hoppar fint. Hon trivs bäst med en mjuk men stadig ryttare. Hon är en försiktig men väldigt snäll ponny som har mycket egen bjudning och en positiv inställning till arbete. Hon har tävlat i både dressyr och hoppning.


MG

(Lush Like MG)

f. -09 okänd härkomst 146 cm

En irländsk kille, som är snäll och mysig att hantera. En känslig ponny som gillar och hoppa och alltid gör sitt bästa. Han är lugn för det mesta men kan ibland tända till och bli lite busig. MG har gått med i Ponnycupen  med fina resultat och även tävlat lokalt i hoppning och dressyr. Han kan vara lite osäker ibland men lyssnar fint på sin ryttare.


Pärlan

(Sliabh Prarl)

f. -12 Connemara 145 cm

Pärlan är en skimmel som kom till ridskolan i början av året och har snabbt hittat sin plats.
Trevlig att rida, med bra steg och god hoppteknik. Kommer och bli mångas favorit.


Rosie

(Rock House Rosie)

f. -17 Irish cob 145 cm

Rosie är Svartskäck och kom till ridskolan i slutet av mars och skolas in i lugn takt.
Väldigt söt och snäll ponny som än så länge kan bli lite spänd i ridningen. Gör inget dumt och växer till sig för var dag.


Shadia

f. -01 Okänd härkomst 146 cm

Söta Shadia bodde tidigare på Håtuna Ridskola men flyttade till Roo våren 2014. Hon är en känslig och lyhörd ponny som ibland ser spöken på läktaren… Med de duktigare eleverna går hon fint i dressyren och hon älskar att hoppa där hon är en riktigt läromästare! Shadia är lagom pigg men kan ibland vara lite busig i galoppen. Hon har varit med och tävlat hoppning lokalt både hemma och på bortaplan med flertalet placeringar och är ofta med i Ponnycupen.

Shadia är för tillfället utlånad.


Sickan

(Sea Queen)

f. -14 Imp Irland 146 cm

Sickan kom till oss i slutet av 2019 tillsammans med Unnie. Hon är en känslig ponny med massor av energi och hon är väldigt ambitiös. Hon tycker att hoppning är väldigt roligt och är även väldigt fin i dressyren. Sickan trivs bäst med en lugn och stadig ryttare.

Sickan är för tillfället utlånad


Unnie

f. -12 Imp Irland 145 cm

Unnie kom tillsammans med bästisen Sickan i december 2019. Hon är en nätt och energisk ponny som är väldigt känslig och ambitiös. Hon rör sig bra och tycker hoppning är jättekul. Unnie vill ha en mjuk och balanserad ryttare och är snäll att hantera så länge man är lugn och försiktig med henne.