Våra D-ponnyer

Bruno

(Büters Fardoe)

f. -04 Hol. New Forest  148 cm

”Bruno” är en pigg och sprallig ponny som alltid är vaken och framåt. Han kan vara ganska busig men är duktig i dressyr, rör sig trevligt och har lätt för att gå i form. Bruno älskar att hoppa, har tävlat tom LB och har bland annat varit placerad i lektionsponnymästerskapen och gått i våra allsvenska lag. Han har även tävlat i vårt dressyrlag och placerat sig i lokal dressyr. Han är snäll och social och gillar att få mycket uppmärksamhet.


Cherie

f. -06 Korsningsponny 146 cm

Cherie har tidigare varit privatponny och tävlat lite grann. Hon är snäll och trevlig att hantera. Välriden i dressyren och hoppar gärna, ibland lite stort. Kan bli stark i ridningen och vill ha en ryttare som rider med sitsen och har en stadig hand.


Gullan

(Buncrana girl)

f. -13 Imp Irland  144 cm

Gullan är mysig att hantera, väldigt social och super snäll. Gullan är snäll med nybörjare och har även gått med på handikapridning. Hon kan vara åt det lugnare hållet men när hon kommer igång kan hon bli väldigt pigg. Gullan är en riktig klippa att ha med då hon alltid gör sitt bästa, är lugn och positiv.


Lady

(Newbridge Lady)

f. -09 okänd härkomst 144 cm

Lady kommer från Irland och var inte så mycket utbildad när hon kom till oss hösten 2014. Till en början hade hon ganska mycket hyss för sig, men efter en tids skada och vila mognade hon och fungerar nu jättebra. Lady är ambitiös och hoppglad med lagom mycket energi och har tävlat lokalt i hoppning med goda resultat. Lady är snäll i stallet och lätt att sitta på.

Lady är för tillfället utlånad.

Bild: Elvira Holmström

Melissa

(Melissa Bhan)

f. -11 New Forest 145 cm

Melissa är en ambitiös och arbetsvillig ponny som hoppar fint. Hon trivs bäst med en mjuk men stadig ryttare. Hon är en försiktig men väldigt snäll ponny som har mycket egen bjudning och en positiv inställning till arbete. Hon har tävlat i både dressyr och hoppning.


MG

(Lush Like MG)

f. -09 okänd härkomst 146 cm

En irländsk kille, som är snäll och mysig att hantera. En känslig ponny som gillar och hoppa och alltid gör sitt bästa. Han är lugn för det mesta men kan ibland tända till och bli lite busig. MG har gått med i Ponnycupen  med fina resultat och även tävlat lokalt i hoppning och dressyr. Han kan vara lite osäker ibland men lyssnar fint på sin ryttare.


Pärlan

(Sliabh Prarl)

f. -12 Connemara 145 cm

Pärlan är en skimmel som kom till ridskolan i början av året och har snabbt hittat sin plats.
Trevlig att rida, med bra steg och god hoppteknik. Kommer och bli mångas favorit.


Shadia

f. -01 Okänd härkomst 146 cm

Söta Shadia bodde tidigare på Håtuna Ridskola men flyttade till Roo våren 2014. Hon är en känslig och lyhörd ponny som ibland ser spöken på läktaren… Med de duktigare eleverna går hon fint i dressyren och hon älskar att hoppa där hon är en riktigt läromästare! Shadia är lagom pigg men kan ibland vara lite busig i galoppen. Hon har varit med och tävlat hoppning lokalt både hemma och på bortaplan med flertalet placeringar och är ofta med i Ponnycupen.


Unnie

f. -12 Imp Irland 145 cm

Unnie kom tillsammans med bästisen Sickan i december 2019. Hon är en nätt och energisk ponny som är väldigt känslig och ambitiös. Hon rör sig bra och tycker hoppning är jättekul. Unnie vill ha en mjuk och balanserad ryttare och är snäll att hantera så länge man är lugn och försiktig med henne.