Våra stora hästar

Arlimo

f. -10 okänd härkomst 160 cm

Arlimo är en otroligt snäll kille med ett luftigt steg. Han kom som fyraåring till Roo och var redan då väldigt trygg och balanserad för sin ålder. Han kan gå jättefint i dressyren men kan vara lite svår att sitta på. Han tycker det är roligt att hoppa men behöver en balanserad och ryttare eftersom han ofta hoppar stort. Ute är han jättesnäll, både vid terränghoppning och uteritter.


GT

(Gin Tonic)

f. -10 KWPN född i Holland men bott i England 164 cm

En väldigt snäll och trevlig häst att rida och att umgås med. Hoppar bra och gärna, han kan dock bli lite ivrig i hoppningen och kräver en ryttare som kan balansera det. Oerhört trevlig häst att rida dressyr på. 


Janelle

(Attyrory Janelle)

f. -13 Imp Irland ca 160 cm

Jannelle kom till oss tillsammans med Moya i början av 2020. Hon är en energisk häst som är ganska känslig och behöver lite inramning från sin ryttare. Hon älskar att hoppa och är väldigt snäll i stallet.


Kotten

(Cody)

f. -07  KWPN ca 170 cm

Kotten är skimmel och har tidigare varit privathäst men inte tävlat så mycket. Han är duktig i dressyren och hoppar bra och gärna. Har en lugn syn på livet och hetsar inte upp sig i onödan.
Ett bra tillskott för våra vuxna och längre tonåringar.


Magnat

f. -12 Imp från Polen 174 cm

Stallets största häst, men väldigt snäll. Inte tungriden utan rör sig trevligt och hoppar gärna. Tävlad 120 tidigare. En bra häst för våra längre elever.


Mon Ami

f. -07  okänd härkomst ca 160 cm

Mon Ami kom till oss som väldigt orutinerad 5-åring och blev mamma till Big Less strax efter hennes flytt till Roo. Hon är en positiv och samarbetsvillig häst som alltid gör sitt bästa och har lätt för att lära sig. Mon Ami tycker att det mesta är roligt, men hoppning är hennes favoritsysselsättning. Hon har fin teknik och har varit ute och tävlat lokalt i hoppning med bra resultat. Även i dressyren är hon framåt, men hon behöver en ryttare som kan rida ihop henne för att gå riktigt bra. Hon är trygg att rida ut på och snäll i stallet.


Tellus

f. -01 Korsning ca 160 cm

Tellus är en idealisk ridskolehäst, supersnäll och lika duktig på hoppning som på dressyr. Han är lugn och stabil utan att vara seg och är väldigt snäll att hantera. Tellus har tävlat i hoppning upp till 120 cm innan han kom till oss och även tävlats lokalt i hoppning med placeringar med ridskoleelev. Han är en mycket populär häst som alltid gör sitt bästa!


Älva

f. -00 okänd härkomst ca 152 cm

Älva har tidigare jobbat på Håtuna Ridskola, precis som Shadia. Hon är en rutinerad och otroligt snäll häst som tycker det är roligt att hoppa, särskilt på terrängbanan. Hon är lugn och trygg i dressyren och är otroligt användbar för både mindre och större ryttare. Älva har funnit sig väl tillrätta hos oss och har fungerat väldigt bra sedan hon kom, i slutet av vårterminen 2016. Hon älskar att hoppa och tycker det är jättekul att tävla, hon har bland annat gått med i Stockholmscupen i dressyr och tagit medaljer där.