Vill du börja rida hos oss?

Vi tar emot både nybörjare och mer vana elever. När vi tar emot en ny elev försöker vi att hitta en grupp på passande nivå. Man kan även börja i en öppengrupp innan man blir inplacerad i en ordinarie ridgrupp.

Vi har relativt små ridgrupper och utbildade instruktörer. Det finns alltid någon i stallet som kan hjälpa dig med din häst om du känner dig osäker.

Alla ridgrupper följer vår utbildningsplan, och som nybörjare börjar man alltså på nivå 1. Har man ridit tidigare placeras man i en grupp på lämplig nivå, och självklart kan man sedan, i mån av plats, byta grupp om det inte känns rätt.

Vi har en maxvikt för nya elever på 80 kg. Detta är för att skona hästarnas ryggar och ge dem en rimlig arbetsbörda. Det är viktigt för oss att både hästar och ryttare trivs med arbetet!

För att delta i våra hoppgrupper ska du rida en vanlig lektion också varje vecka. Vid intresse placerar vi in dig i en hoppgrupp så fort det finns plats och lämplig häst är tillgänglig.

Vill du prova på och tävla har du möjlighet på våra klubbtävlingar och därefter även på lokala och regionala hopp- och dressyrtävlingar. Vi har även lag i Ponnycupen, Stockholmscupen samt olika divisioner av Allsvenskan, så för den tävlingsintresserade finns goda möjligheter att få åka ut på tävling.

Utöver lektionerna ordnar vi en mängd olika klubbaktiviteter på olika nivåer, både avsuttet och uppsuttet. Vårt stallcafé försöker vi hålla öppet när vi har lektioner och aktiviteter. Klubbrummet är alltid öppet och där kan du värma dig och äta medhavd mat.

Nyfiken på oss?  
Du kan skicka ett mail stallet@roogard.nu så ringer vi upp dig, eller ringa på telefon 08-543 533 78.

Varmt välkommen till oss!